PIGMENTATIE BIJ VITILIGO WENKBRAUW PIGMENTATIE EYELINER PIGMENTATIE LIP PIGMENTATIE AREOLA PIGMENTATIE CAMOUFLAGE BEHANDELINGEN NAGELRECONSTRUCTIE SCHISIS CORRECTIE

Pigmentatie bij vitiligo (witte of lichte pigmentvlekken)

Vitiligo is een auto-immuunziekte. Het bestaat uit witte of lichte pigmentvlekken in de huid (hypopigmentatie). Het ontstaat vaak doordat het lichaam de eigen pigmentcellen aanvalt, waardoor er een tekort aan pigment ontstaat.

Door middel van dermatografie (medische pigmentatie) kunnen we het tekort aan pigment in de huid camoufleren. Er worden echter geen nieuwe werkende pigmentcellen aangebracht in de huid. Goed om te weten is dat uw huid hier dus ook niet bruin zal worden wanneer u wordt blootgesteld aan de zon.

Bij vitiligo is er een globale groepsverdeling, namelijk gesegmenteerd en niet-gesegmenteerd. Dit houdt in dat de ene groep mensen symmetrisch (niet gesegmenteerde) vitiligo heeft, dus zowel links als rechts op ongeveer dezelfde plek. Voor deze groep is het belangrijk dat de vitiligo al tenminste 3 jaar stabiel is voor we gaan behandelen met dermatografie.
Slechts 5% mensen met vitiligo heeft gesegmenteerde vitiligo. Bij deze laatste groep zit het pigmentverlies maar aan één zijde van het lichaam en dit kan direct behandeld worden.

We bespreken graag persoonlijk met u de mogelijkheden voor de behandeling van pigmentatie bij vitiligo. Maak hier vrijblijvend een intake-afspraak voor.

Informatie over onze behandelingen

Tepel- en tepelhofreconstructie

De areolapigmentatie is ook wel bekend als de tepeltatoeage. Dermatografie van de areola kan een mooie oplossing zijn voor verschillende situaties zoals:
Lees meer ->

Camouflage bij pigmentstoornissen Hypopigmentatie

Hypopigmentatie is een tekort aan eigen huidpigmenten, waardoor er witte verkleuringen in de huid ontstaan.
Lees meer ->

Camouflage van brandwonden

Tijd heelt helaas niet alle wonden. Een brandwond brengt niet alleen fysiek veel letsel, maar ook wordt u er elke keer aan herinnerd als u uw brandwond ziet.
Lees meer ->

Camouflage van littekens en striae

Heeft u littekens in uw gezicht of op uw lichaam en stoort u zich hieraan? PMU Factory kan ervoor zorgen dat deze littekens minder opvallen
Lees meer ->

Camouflage van wijnvlekken en ooievaarsbeet

Heeft u vanaf uw geboorte al een wijnvlek in bijvoorbeeld uw gezicht of hals? Of heeft u een storende ooievaarsbeet?
Lees meer ->

Nagelreconstructie

U wilt graag mooi verzorgde handen en voeten, maar wat nou als er een nagel op uw vinger ontbreekt of op uw teen?
Lees meer ->

Pigmentatie bij vitiligo

(witte of lichte pigmentvlekken)
Vitiligo is een auto-immuunziekte. Het bestaat uit witte of lichte pigmentvlekken in de huid (hypopigmentatie).
Lees meer ->

Scalp pigmentatie

Heeft u kalende plekken op uw hoofdhuid na een haartransplantatie of heeft u alopecia? Door middel van scalp pigmentatie kunnen we ervoor zorgen
Lees meer ->